Strontkoeken maken
Is het koud buiten? Geen probleem. Hier volgt iets dat je kan maken en nadien opeten. Als dat geen meevaller is! Koop chocolade en cornflakes. De cornflakes plet je tot piepkleine stukjes. Ondertussen laat je de chocolade smelten in een grote kom. Wanneer dit gebeurd is, voeg je de twee bijeen en meng je goed tot je er brei van gemaakt hebt. Dan neem je met een lepel (kan ook met hand, das leuker) een beetje uit de kom en maakt er een hoopje van op een schotel. Als je schotel vol ligt met hoopjes, zet je de schotel op een zeer koude plaats. In de winter is het buiten dus ideaal. Laat maar hard worden (dan komt de koek makkelijker los van de schotel) en dan SMULLEN!! Smakelijk
Opmerkingen
Je moet goed opletten met de jongste leden. Zorg dat ze van het vuur wegblijven. Een ongeval is snel gebeurd. Zorg dat er steeds minstens 1 leiding bij het vuur blijft.
van Marleen Wynant, BM/0513, St-Juliana Walfergem, Asse
Materiaal
- afhankelijk van aant Chocolade
- idem Cornflakes
- idem schotel of bord
- genoeg lepels
- 1 roerlepel
- 1 een vuurtje
- 1 een grote kom