Dutch Ovens - Onderhoud

Onderhoud van een Dutch Oven (DO)

  • Laat geen etensresten in je DO staan, deze tasten de patinalaag aan. Je kan ze met een borsteltje, plamuurmes of houten spatel verwijderen. 

  • Wanneer er nog aangekoekte resten zijn, kan een staalborstel wonderen doen. 

  • Gebruik nooit afwas- of andere schoonmaakmiddelen, deze kruipen in de poriĆ«n en tasten de patina aan. De afwasmachine is ook not done!

  • Laat de DO goed drogen, eventueel door licht op te warmen. Nu kan je je DO insmeren met plantaardige olie of onderhoudsproduct. Het is belangrijk dat zowel de binnen als de buitenzijde goed behandeld wordt, zo heb je een lange levensduur.  

  • Wanneer je de DO opbergt, mag het deksel er niet helemaal op (of toe). Dit kan je voorkomen door er een stukje hout tussen te plaatsen. Hierdoor voorkom je schimmelgroei.

Dutch Oven - Seasoning

Ben je geholpen met deze info?