De laatste bladzijden: afscheid van onze tijdschriften

06 augustus 2024|
Jan Van Reusel - communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be
publicaties

#1-augustus 2024. Daarmee droppen we het allerlaatste nummer van de laatste editie van Over & Weer in de bus bij al onze leiding.  Stijgende portkosten en papierprijzen maken het drukken en verzenden van tijdschriften voor onze vereniging niet langer mogelijk. Daardoor zullen de ledenbladen Krak? Boem! en  Over & Weer voor leiding voorlopig niet langer op papier verschijnen. Exact na 50 jaar valt daarmee het doek over het magazine dat een halve eeuw vele generaties leiding bij VVKSM en Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft geprikkeld doorheen wilde, zachte, speelse, roerige en oproerige tijden; telkens anders telkens scouting. 

Niet Over & Out

Natuurlijk blijven we niet bij de pakken zitten. Het inspireren van leiding en leden bij het scouten en gidsen blijft zowat de belangrijkste rol van onze structuur: verbonden in beweging. Eigen aan cultuur hier en nu gaan we dan ook op zoek naar nieuwe manieren om informatie voor onze jeugdbeweging te delen met leden, ouders en leiding. Uiteraard zal dit verhaal verder een weg vinden via digitale kanalen; online is de omgeving bij uitstek om snel en juist jongeren te bereiken. Tegelijk willen we niet uit het oog verliezen dat ook andere vormen of producten een rol kunnen spelen in het verbeelden, verbinden en verhelderen van scouting.

Moet je mee maken

Wie zin heeft om hierrond samen met onze “mediapatrouille” – een ploeg vrijwilligers en makers van o.a. onze tijdschriften -  een nieuw hoofdstuk uit te broeden om leden of leiding aan te spreken en uit te dagen binnen scouting, kan zich melden via mediapatrouillle@scoutsengidsenvlaanderen.be 

In tussentijd vinden jullie alle belangrijke en nuttige info hier op onze website en krijg je de laatste updates via Instagram @scoutsgidsenvl. Leiding blijft in afwachting ook de nieuwsbrief Aan}Leiding ontvangen. 

We kijken alvast uit naar verse taal en tekens om met scouts en gidsen over het muurtje van de eigen groep heen samen onderweg te blijven ... 

Recent nieuws